kolbakning...
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/808496/images/2010/icon-clock_83908701.gif)
Jag misslyckades med min (som skulle bli underbart goda) polka/choklad kolor...=( De blev inte sega utan mjuka och mjöliga...kokade nog dem för lite. Jaja, sånt är livet! Får äta dem i alla fall...
Ingredienser:
ca 60st
100 g smör
2 dl Arla vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
ca 60st
100 g smör
2 dl Arla vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 – 30 min. Smaksätt med något av förslagen nedan.
Häll smeten på en oljad plåt. Låt svalna och klipp i bitar. Slå in i papper eller varva kola och papper i en burk. Förvara kallt.
Smaksättning:
– rivet skal av 2 lime, 1 citron eller 1/2 apelsin
– 1 dl krossade polkagrisar
– 2 msk siktad kakao
– 1 dl rostade solroskärnor
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/808496/images/2010/signatur_83912353.png)
Trackback